fbpx

E pabesueshme por…rregullimi i shtratit është i dëmshëm!

Rregullimi i shtratit është i dëmshëm Nëse e urreni te rregulloni shtratin tuaj, dijeni se e keni mire. Kështu vazhdoni edhe ne te ardhmen.

Kjo pasi rregullimi i çarçafëve drejti mi dhe palosja e batanijeve, rregullimi i jastëkëve i bën keq shëndetit. Kështu mendon një studimi i Universitetit Kingston ne Britani qe paralajmëron se për te luftuar aksionet alergjike te akacieve, mënyra me e mire është ta leme shtratin te pa rregulluar.

Duke i lënë çarçafet dhe batanijet te parregulluara prish ambientin jetësor te akarieve, te cilët ne fakt do te parapëlqenin një ambient te ngrohte dhe te lagësht, ashtu sikurse e leme ne momentin kur ngrihemi nga shtrati.
Ndërsa duke e lënë shtratin te parregulluar gjate ditës, kjo do te mjaftonte për te larguar lagështinë e çarçafëve, jastëkëve dhe dyshekëve. Ne këto kushte, akariet do te dehidratoheshin dhe ne fund do te ngordhnin.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close