fbpx

Nxënësit shqiptarë të Kumanovës bojkotojnë mësimin

Këshilli i prindërve të Shkollës fillore “Toli Zordumis” në Kumanovë, përmes një deklarate për opinion ka shpallur bojkotin e procesit edukativo arsimor për paralelet me mësim në gjuhën shqipe në këtë shkollë.

Bojkoti mbahet si rrjedhojë e mosrespektimit të të drejtave themelore të nxënësve shqiptarë dhe çështjeve ligjore e statutare të shkollës, si dhe nga mospërfillja e organeve kompetente duke filluar nga drejtori i shkollës, këshilltarët shqiptarë në Këshillin e Komunës, Kryetari i Komunës dhe inspektorati arsimor,

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close