fbpx

Imami boshnjak i Novi Pazarit: Ne jemi ilir (VIDEO)

Imami boshnjak i Novi Pazarit, Muamer Zukorliç ka dhënë një deklaratë të bujshme lidhur me origjinën e popullit boshnjak.

Ai tha se boshnjakët nuk janë as turqë dhe as vllahë, por janë ilirë dhe se ky është një tregues përse duhet të ndihet krenar për origjinën që ka.

Imami Zukorliç tha se boshnjakët janë ilirë dhe se ky është një tregues përse duhet të ndihen krenare për origjinën që kane.

Zukorliç theksoi se ilirët kishin qytetërimin më të vjetër në Ballkan, citon albeu.

“Më thoni të dashur miq pse komplekset arkeologjike në Novi Pazar janë të mbyllura për turistët nga ana e sërbëve? Ata e dine se nëse i hapin për vizitorë aty do të vine njerëz të kualifikuar për ti vizituar se do ta kuptojnë se këtu kanë jetuar Ilirët, dhe kjo tokë i përket atyre e jo sërbëve”, tha imami nga Bosnja.

 

Lajme të ngjashme

Back to top button