fbpx

19 gjërat më të shtrenjta në botë

Ari, diamanti e heroina janë disa nga gjërat më të shtrenjta në botë por këto nuk janë të vetmet.

Ekzistojnë substanca që përdoren në mjekësi, ushqime, dekorime etj, të cilat kapin shifra të paimagjinueshme. Ja disa prej tyre:

19. Tartufi i Bardhë: Kushton 5 dollarë për gramë ose 4500 dollarë për kg

tartuf

18. Shafran: 11,13 dollarë për gramë ose 11,000 dollarë për kg

shafran

17. Haviari Iranian Beluga: 35,273 dollarë për gramë ose 35 mijë dollarë kg

haviar

16. Ari: 38.81 dollarë për gramë

ar

15. Rodium: 45 dollarë për gramë ose 44,797 dollarë për kg

rodium

14. Platini: 48 dollarë për kilogramë ose 48,148 dollarë për kg

platin

13. Brirët e rinocerontit: 55 dollarë për gramë ose 55,115 dollarë për kg

Rinoceront

12. Crème de la Mer: 70 dollarë për gramë, 70,547 dollarë për kg

La creme

11. Heroina: Heroina e cilësisë së lartë kushton rreth 110 dollarë për gramë

Heroine

10. Metamfetaminë: 120 dollarë për gramë, 56,438 dollarë për kg

metamfetamine

9. Crack Kokainë: Mbi 600 dollarë për kg

crack

8. LSD: Në formën kristal kushton rreth 3,000 dollarë për gramë

LSD

7. Plutonium: Rreth 4,000 dollarë për gramë

plutonium

6. Taaffeite (gurë i çmuar): Rreth 2,500 dhe 20,000 dollarë për karat (1 karat-0,2 gramë)

taafeitte

5. Tritium (izotop radioactive nga hidrogjeni, përdoret për drita): 30,000 dollarë për gramë

tritium

4. Diamanti: 13,000 dollarë për karat, 65,000 dollarë për gramë

Diamant

3. Painite (një ndër gurët më të çmuar në planet): 300,000 – 600,000 dollarë për karat.

Painite

2. Californium-252 (izotop, përdoret për zbulimin e materialeve të tjera si ar dhe argjend): 27 milion dollar për gramë.

californium

1. Antimateria: 100 trilion për gramë

antimateria

Ndonëse ende hipotetike, në një të ardhme teoria kryesore është që antimateria do të përdoret si karburant për udhëtime hapësinore.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close