fbpx

Jeta e natës, e ku më mirë se sa në…

Jo kushdo i preferon ato, por për disa prej nesh, udhëtimi shijohet më tepër përmes festimeve. Shumë njerëz preferojnë të shkëmbejnë kulturën e të trokiturit të gotave, edhe mes “flash”-eve të dritave elektronike e shumëngjyrëshe.

Bisedat e ndërprera zakonisht nga “përshëndetjet” na tregojnë më shumë se çdo guidë tjetër. Një gazetar i CNN, i cili e konsideron veten si një ekspert të jetës së natës mbarëkombëtarisht, shprehet se pasi ka qenë anembanë botës në shumë raste si sipërmarrës, autor apo edhe preferues i jetës së natës, zotëron gjithçka të njohur për të hartuar një listë të disa të dhënave, mbi bazën e të cilave bën edhe një renditje se ku mund të kalohet më mirë.

Çdo qytet gjykohet nga 4 kritere, të cilave u është dhënë një vlersim nga 1 në 10.

Së pari “orët”, në cilin moment të natës dhe sa netë gjatë javës “party”-t janë të mira.
Së dyti “njerëzit”, a është turma pozitive, sigurisht a janë kozmopolit, miqësorë dhe të pashëm?
Së treti “muzika”, që gjykohet mbi kualitetin dhe varietetin e ofruar në secilin prej qyteteve.
Së katërti “eksperienca”, mbi të cilën vlerësohet se sa do iua rekomandonit shoqërisë tuaj eksperiencën e kaluar në këto qytete, edhe 10 vjet pasi të jeni larguar nga to.

Ndër 10 qytetet më të mira për jetë nate janë këto:

10. Bangkok
Orët: 7
Njerëzit: 5
Muzika: 5
Eksperienca: 10
Pikët totale: 27

9. Buenos Aires
Orët: 9
Njerëzit: 7
Muzika: 6
Eksperienca: 7
Pikët totale: 29

8. Las Vegas
Orët: 8
Njerëzit: 8
Muzika: 6
Eksperienca: 9
Pikët totale: 31

7. Montreal
Orët: 8
Njerëzit: 8
Muzika: 8
Eksperienca: 8
Pikët totale: 32

6. Barcelona
Orët: 9
Njerëzit: 8
Muzika: 8
Eksperienca: 7
Pikët totale: 32

5. Londër
Orët: 9
Njerëzit: 6
Muzika: 10
Eksperienca: 7
Pikët totale: 32

4. Sao Paulo, Brazil
Orët: 9
Njerëzit: 9
Muzika: 7
Eksperienca: 8
Pikët totale: 33

3. Nju Jork Siti
Orët: 7
Njerëzit: 10
Muzika: 9
Eksperienca: 8
Pikët totale: 34

2. Berlin
Orët: 10
Njerëzit: 6
Muzika: 10
Eksperienca: 9
Pikët totale: 35

1. Ibiza, Spanjë
Orët: 10
Njerëzit: 9
Muzika: 9
Eksperienca: 9
Pikët totale: 37 / Top Channel

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close