fbpx

Fund për kompanitë ajrore me buxhet të lirë?

Ka shumë pak gjasa që Qeveria të vazhdojë me të njëjtin avaz të jep subvencione për fluturimet me buxhet të lirë në Maqedoni, shkruan gazeta Veçer, duke paralajmëruar se deri në vitin e ardhshëm VizzAir dhe Fly Fubai nuk do të mund të mbështeten në subvencionet e Qeverisë së Maqedonisë.

Ky informacion erdhi pas paralajmërimeve të ministrit Janakievski se qeveria po përgatitet të vendosë Transport ajror kombëtarë së bashku me një partner nga jashtë.

Në vitin 2012, shteti ka ndarë 1.4 milion euro për transportuesit me buxhet të lirë, hap I cili u tregua si shumë i suksesshëm.

Tags

Lajme të ngjashme

Një koment

  1. Shpresoj qe te behet mire sikur te mos e dinim se cfare kane be po keto qeveri deri perafersishte viti 2004/05.
    Me kete qe don te ben qeveria lind nje dyshim i madh se kush do te jene tani ai qe do te cakton se cila kompani ajrore do te fluturon ne aeroportin e Shkupit, cilet destinacione do te ju lejohen kompanive tjera dhe kush do te lejohet te shes per ato kompani. Qellimi i kesaj qeverie eshte qe te ve mo,oplol mbi kete aeroport sepse aty u krijua ndjenja se ata po e humbin kontrollin mbi kete aeroport.
    Cka do te jete me rendesi çmimet me siguri do te ngriten , per leje fluturimi do te kete perseri korrupcion dhe nençmim te aviokompanive te huaja te cilet i kane edhe cmimet me buxhet te lire… do te privilegjohen kompanit qe do te japin mito etj etj.
    Keto çmime qe jane tani me siguri do te ngarkojne buxhetin e pasagjereve. Shpresoj te ndodhe ekunderta por experienca tregon diç tjeter.

Back to top button
Close