fbpx

Protestojnë Arbreshët e Italisë

Të rinj dhe të moshur kanë mbushur rrugët jo për të protestuar kundër politikës Italiane, për vrasjen e dy kosovarve

Arbreshët e Italise kanë dalur në protestë me qirinj në duar, flamuj Shqiptar, Italian dhe pankarta me portretin e Herojt Kombëtar Gjergj Kastriotit, raporton RTK.

Arbëreshët janë larguar para 600 viteve drejt Italisë pas vdekjes së Herojt Kombëtar Gjergj Kastrioti, për shkak që të mos u nënshtronin Perandorisë Osmane, sot dalin dhe protestojnë fuqishëm për vellëzerit e tyre të një gjaku që fati e deshi të ndaheshin sot e 600 vjet më parë.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close