fbpx

Ritet numri i aborteve te adoleshentet në Maqedoni

Është rritur numri i aborteve tek vajzat me të reja prej moshës 20 vjeçare dhe vajzave adoleshente, edhe përkundër edukimeve që bëhen në shkollat fillore dhe të mesme në Maqedoni.

Nëse numri I aborteve në vitin 2008 ishte 146 të moshës më të vogla se 20 vjeçe, sipas të dhënave të Institutit për shëndet publik, numri I aborteve vitin e kaluar ka arritur në 237.

Vetëm në kryeqytet gjithsej 53 vajza të moshës prej 15 deri 19 vjet, vitin e kaluar kanë abortuar.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close