fbpx

MPJ shpreh shqetësimin për deklaratën e ambasadorit të ri amerikan

Në Ministrinë e Punëve të Jashtme është thirrur sot, zëvendës ambasadori i SHBA-ve në Maqedoni. Atij i është shprehur shqetësimi për trajtimin e popullatës shumice si “Sllav” nga ana e ambasadorit të ri Xhes Linpinkot Bejli në Komitetin për marrëdhënie me jashtë në Senatin amerikan gjatë fjalimit të tij të mbajtur më 17 shtator.

“Ky kushtëzimeve në pikëpyetje identitetin dhe lëndon ndjenjat e popullit maqedonas. Në të njëjtën kohë kjo mund të ketë implikime negative në planin politik të jashtëm dhe të brendshëm të Maqedonisë”, thuhet në komunikatën e Ministrisë së Punëve të Jashtme.

Lajme të ngjashme

Back to top button