fbpx

Shkupi jashtë garës për Euro 2020

Sot UEFA ka shpallur 13 qytetet ku do të mbahet “Euro 2020”, europiani që do të jetë ndryshe nga të tjerët. Për herë të parë, kompeticioni nuk do të organizohet nga një shtet, por nga 13 të tillë, të cilat kanë zgjedhur një qytet të tyrin përfaqësues. Uefa ka zgjedhur 13 shtetet me qytetet e tyre ku do të luhen të gjitha ndeshjet e kompeticionit, duke refuzuar dhjetra të tjerë, teksa Anglia ka marrë dhe ‘paketën e finaleve’.

Kushtet primare janë që stadiumet duhet të jenë minimalisht 50 mijë vëndesh, stadiumet në çerekfinale mbi 60 mijë vënde dhe stadiumet e gjysëmfinaleve dhe finales mbi 70 mijë vëndesh. Si përfundim, qytetet fituese :

Anglia me Londrën (Wembley) : 2 gjysëmfinalet dhe finalen e madhe.

Gjermania me Mynihun : 3 ndeshje grupi dhe 1 çerekfinale

Azerbaxhani me Bakun : 3 ndeshje grupi dhe 1 çerekfinale

Italia me Romën : 3 ndeshje grupi dhe 1 çerekfinale

Rusia me St.Peterburg : 3 ndeshje grupi dhe 1 çerekfinale

Belgjika me Brukselin : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Danimarka me Kophenagenin : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Hungaria me Budapestin : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Hollanda me Amsterdamin: 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Rumania me Bukureshtin : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Spanja me Bilbaon : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Skocia me Gllasgoun : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Irlanda me Dublinin : 3 ndeshje grupi dhe 1 ndeshje 1/16

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close