fbpx

VMRO-DPMNE: Mos e politizoni "Republikën e Iliridës"

Shpallja e Republikës së Iliridës në Maqedoni, ka bërë që të reagojnë shumë parti maqedonase dhe grupe individësh.

Është partia qeveritare VMRO-DPMNE e cila e ka dënuar ashpër deklaratën për shpalljen e Republikës së Iliridrës.

“Këto ngjarje të bëra nga politikanë të margjinalizuar janë një përpjekje e varfër për të dëmtuar promovimin e respektit reciprok dhe mirëkuptimit mes qytetarëve”.

“Sovraniteti nuk është një gjë që mund ta ndryshojë kushdo. Këta njerëz tregojnë papjekuri dhe papërgjegjshmëri në sjellje. Këto përpjekje për të nxitur individët përmes çrregullimit të besimit reciprok duhet dënuar të gjitha palët”.

VMRO-DPMNE i bëri thirrje partive politike të mos abuzojnë politikën ditore këto ngjarje.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close