fbpx

Strasburg kritikon Bullgarin për mënyrën e sjelljes ndaj Maqedonasve

Komisioni Evropian për luftë kundër racizmit dhe jotoleracës EKRI organ i pavarur nga Këshilli i Evropës në raportin më të ri për Bullgarinë ka kritikuar mënyrën e sjelljes me Maqedonasit që jetojnë në Bullgari.

Kjo është theksuar edhe në raportet e mëparshme të EKRI duke ju porositur institucioneve shtetërore të bullgarisë që të zbatojnë legjislacionin kundër urrejtjes racore dhe kjo të vlejë edhe për politikanët që nga foltorja e kuvendit nxisin urrejtje, thonë nga EKRI.
“Në shënjestër të urrejtjes në Bullgari janë Romët, myslimanët, Hebrenjtë, Turqit dhe Maqedonasit”, theksojnë nga EKRI.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close