fbpx

Fëmijët myslimanë shumicë në Britani të Madhe!

Sipas statistikave të fundit në Mbretërinë e Bashkuar, sidomos në ato pjesë të vendit ku tradicionalisht feja është respektuar verbërisht, ka rritje të numrit të fëmijëve myslimanë, krahasuar me ata krishterë.

Hulumtimet në vitin 2011 zbuluan se në qytetin e dytë më të madh anglez, Birmingham, nga 278, 623 të rinj, 97, 099 prej tyre janë të regjistruar si myslimanë, në krahasim me 93, 828 të krishterë, ndërsa pjesa tjetër ka pohuar se janë anëtarë të besimit hindu apo hebraik, si dhe disa u deklaruan se nuk i përkasin asnjë besimi, përkatësisht janë ateistë.

Megjithatë, shifrat tregojnë se Krishterimi mbetet feja kryesore në çdo vendbanim të Anglisë dhe Uellsit, por me tendencë në zbritje.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close