fbpx

BBC zgjedh dy foto të javës nga Kosova

Nga 17 foto të kryera nga e gjithë bota, këtë javë televizioni më i madh botëror, BBC, 2 foto i ka marrë nga Kosova, gjegjësisht nga regjioni i Dragashit.

Autori i seteve fotografike është Gail Warrander, i cili i ka kushtuar edhe një shkrim Kosovës dhe atmosferës në fshatin Brod, rrethina e Dragashit. Sipas BBC, Dragashi ka një popullsi minoritare, goranët, që rrjedh nga fjala sllavishte dhe ka kuptimin e malokëve.

Përkundër infrastrukturës të pavolitshme, vendi ia vlen të vizitohet pasi ka shtëpi të stilit otoman, bukuri të ralla natyrore dhe çmime të lira.

Fotot e shkrepura nga Warrender, ku vetëm dy prej tyre u zgjohën si më të mira të javës, Portalb ua sjell më poshtë. / Fitim Dika

 

Kosovo, Brod
Gruaja gorane duke punuar

Sar Mountains, Kosovo
Malet e Sharrit, në kufirin Kosovë- Maqedoni

Brod, Kosovo

Afer fshatit Brod

Brod, Kosovo

Shetitje neper lendinat e Kosoves

 

Kosovo, Brod
Rrugeve per ne Dragash

 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close