fbpx

Aktivitet i bukur e vëllazëror shqiptar në Michigan të ShBA

Shkruan: Kristjan Gj.Dukaj

Aktivitetet kulturore, sportive dhe zbavitëse në mesin e bashkë vendasve tonë që jetojnë në mërgim janë mjaft të shpeshta, edhe krahas obligimeve të përditshme të njerëzve tonë që jetojnë ne SHBA, ku edhe ndodhet numri më i madh i mërgimtarëve tonë. Ata, në këtë mënyrë jo vetëm që njihen më afër mes veti por përforcojnë lidhjet e shumta të trashëguara nga vendlindja.

Njëkohësisht aktivitetet e këtilla kontribuojnë në masë të madhe në kultivimin dhe afirmimin e vlerave të përgjithshme kombëtare të trashëguara nëpër shekuj. Përveç aktiviteteve kulturo-zbavitëse, edhe aktivitetet sportive janë mjaft të shpeshta, siç është turneu në futboll, tashmë tradicional në Michigan të SHBA, i cili mbahet në kontinuitet prej vitit 2008. Falë entuziazmit të pa shoq të njerëzve tonë, nga trevat e Malësisë, përfaqësues nga  Hoti, Gruda, Trieshi dhe Koja, ata me vullnetin e tyre shoqërohen edhe në këtë mënyrë dhe, siç na njoftoi njëri nga organizatorët Lekë Dukaj, ky aktivitet është gjithnjë e më joshës për pjesëmarrësit në këtë eveniment sportiv.
lekedukaj2

Ngjashëm ishte edhe këtë vit në terrenin e Gjon Camaj, ku u mbajt turneu, më 07.09.2014,  dhe fitues ishin të gjithë pasi që gjithçka u realizua ashtu siç kishin parapare organizatorët. Fitues i këtij turneu ishte ekipi nga Trieshi i udhëhequr nga Lekë Dukaj, kurse vendi i dytë i takoi ekipit nga Hoti i udhëhequr nga Mark Gojçaj dhe Nikë Camaj.
lekedukaj33

Ekipi i Grudës ishte i  udhëhequr nga Tomë Lulgjuraj dhe Vidi Vulaj , dhe  ekipi i Kojës,  i  udhëhequr nga Mark Ulaj dhe Pashko Nucullaj, po ashtu ishin pjesëmarrës në këtë ngjarje të bukur sportive.

Ekipi i Leke Dukajt
Lekë Dukaj

leke dukaj1

“Ishte kjo një ditë e bukur, jo vetëm për pjesëmarrësit në këtë aktivitet sportiv,  por edhe për bashkëkombësit tonë të shumtë, të cilët kishin ardhur për të përkrahur këtë aktivitet i cili shërben si shembull i mirë për organizimin e aktiviteteve të ngjashme brenda komunitetit shqiptarë në botën e mërgimit. Aq më parë, pasi që në trevat tona në Malësi, aktivitetet e tilla janë mjaft të rralla. Por, vullneti dhe dashamirësia mes njerëzve tonë, e dëshmuar nëpër breza, është veçori e njohur dhe virtyt i shenjtë edhe në mesin e mërgimtarëve tonë, si parakusht kryesorë për organizimin e përmbajtjeve kulturore, sportive, shpirtërore, shkencore e kështu me rrallë. Ne, nga vendlindja i përgëzojmë të gjithë bashkë vendësit tonë që jetojnë në mërgim dhe urojmë të vazhdojnë me aktivitete të ngjashme vëllazërore” shprehet Lekë Dukaj.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close