fbpx

Spinaqi ndihmon për të humbur peshë deri në 43%

Spinaqi mund të jetë ndër perimet jeshile më të efektshme për të humbur peshë dhe në uljen e dëshirës për të ngrënë ushqime të dëmshëm deri 95%, ka gjetur një studim i ri.

Shkencëtarët në Universitetin e Lundit në Suedi kanë zbuluar se një ekstrakt jeshil në fletët e spinaqit përmban membrane të quajtura “thylakoids” që ndikojnë në humbjen e peshës në pothuajse 43 për qind.

Ata bënë gjetjet e tyre në bazë të analizave të 38 grave mbipeshë.

Dëshirat e ushqimit janë gjithashtu të njohura si uria hedonik që i tërheq njerëzit për të konsumuar ushqime të pashëndetshme, duke përfshirë ëmbëlsira dhe ushqime të shpejta.

Lajme të ngjashme

Back to top button