fbpx

Gratë që kanë ndryshuar botën

“Gratë që kanë ndryshuar botën, nuk kanë pasur kurrë nevojë të tregojnë asgjë, përveç se inteligjencës së tyre”

Rita Levi Montalcini- ishte një neurologe dhe  politikane italiane. E doktoruar për mjekësin neurokirurgjike ajo zbuloi se qelizat fillojnë të riprodhohen vetëm kur ato marrin urdhër për ta bërë këtë. Për këtë në vitin 1986 së bashku me Stanley Cohen, fitoi Çmimin Nobel në Fiziologji ose Mjekësi. Ajo u emërua më 1 gusht 2001 senatore e përjetshme nga presidenti italian Carlo Azeglio Ciampi.

 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close