fbpx

Sa kalori marrim? Lista për çdo ushqim

E dimë tashmë që ushqime të ndryshme kanë ngarkesë të ndryshme kalorike, por a e dimë saktësisht se cili është raporti mes peshës dhe kalorisë për ushqime të ndryshme?

Të gjithë ekspertet e nutricionit bashkohen në një pike që ka të bëjë me nevojën e numërimit të kalorive. Revista “Wise Geek” ka listuar 71 ushqime dhe masën e tyre për të dhënë një ngarkese prej 200 kalorish.

Falë kësaj liste, ju mund te përllogarisni sasitë e kalorive që duhet të merrni dhe që në fakt merrni gjatë një dite.
Me poshtë është një listë me ushqimet më të përdorshme prej nesh:

1. 385 gram molle=200 kalori
2. 145 gram makarona=200 kalori
3. 75 gram patate të fërguara=200 kalori
4. 66 gram salçiçe = 200 kalori
5. 28 gram gjalpë = 200 kalori
6. 33 gram fruta të thata=200 kalori
7. 50 gram biskota të kripura=200 kalori
8. 496 ml Coca Cola=200 kalori
9. 1425 gram sedano=200 kalori
10. 588 gram brokoli=200 kalori
11. 740 gram speca=kalori
12. 570 gram karota=200 kalori
13. 475 gram qepe=200 kalori
14. 375 gram bizele=200 kalori

 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close