fbpx

Ahmeti, telegram përkujtimi për 11 Shtator

Në New York si dhe mbi Pentagon,bota demokratike është më e unifikuar dhe e njëzëshmenë kundërshtimin e ekstremizmit të çdo forme dhe të çdolloji, ka theksuar kryetari i BDI-së, Ali Ahmeti, në njëtelegram përkujtimi.

“Në këtë përvjetor, shpreh ngushëllime të sinqerta përfamiljet e të gjithë qytetarëve të Shteteve të Bashkuaratë Amerikës dhe të vendeve tjera që humbën jetën nëkëto sulme teroriste. Aktet e tilla të dhunës sëpaimagjinueshme ndaj qytetarëve janë tëpapranueshme dhe u dënuan nga e gjithë bota e mbarë.

Sulmet ndaj jetës dhe vlerave demokratike për të cilatjemi përcaktuar nuk mund të ngadhnjejnë ndaj të drejtësdhe respektit për të drejtave dhe liritë e njerëzve”.

Ahmeti ka theksuar se do të qëndrojnë pranë Shteteve të Bashkuara të Amerikës në betejën e vështirë ta mbrojtur mënyrën e jetës për të cilën janë përcaktuar dhe për promovimin e vlerave demokratike,bashkëjetesën, solidaritetin, tolerancën ndërnjerëzore.

“Përvjetori i ngjarjeve tragjike në Neë York, ëashington dhe Pensilvani na përkujton rëndësinë ebashkërenditjes së përpjekjeve tona për një shoqëri pa ekstremizëm dhe për promovim të tolerancës dhe mirëkuptimit ndërnjerëzor”.

 

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close