fbpx

Gazi i klorit është përdorur sistematikisht në Siri

Janë gjetur dëshmi bindëse gazi i klorit është përdorur sistematikisht dhe në mënyrë të përsëritur në fshatrat në veri të Sirisë, njofton Organizata për Ndalimin e Armëve Kimike.

Ahmet Uzumcu, Kryetar i Organizatës, tha për Agjencinë Anadolu tha se raporti i dytë i misionit faktmbledhës ka përfunduar se klori është përdorur në sulmet në fshatrat Talmanes, Al Tamanah dhe Kafr Zeta, të gjitha në veri të Sirisë, transmeton mesazhi.

Në një deklaratë të mërkurën, u përshkruan vetitë fizike, shenjat dhe simptomat që rezultojnë nga ekspozimi, si dhe reagimi i pacientëve në trajtim.

Uzumcu thënë se ata nuk kanë informacion nëse armët kimike kanë kaluar në duart e militantëve të ISIS, por theksoi se është një shqetësim për të gjithë që kanë qasje në materiale të tilla.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close