fbpx

Keni belin më të vogël se gjysma e gjatësisë suaj? Atëherë do jetoni gjatë

Çelësi për një jetë më të gjatë është kur ju keni madhësinë e belit më të vogël se gjysma e gjatësisë suaj.

Shkencëtarët kanë vendosur një formulë të thjeshtë duke llogaritur se sa vite humbin njerëzit nga kilet e tëperta që një njeri ka.

Ata megjithatë kanë theksuar se ky rregull varet nga mosha, gjinia dhe përkatësisë etnike.

Kjo mund të përllogaritet duke matur rreth e qark belin, teknikisht midis brinjës më të ulët dhe të kockës më të theksuar, duke u siguruar që të atë moment të mbani frymën.

Kërkimet në Cass Business School në City University në Londër kanë dalë në këtë përfundim duke studiuar më shumë se 300,000 të rritur në 20 vjet.

Dr Margaret Ashwll ka thënë për Sunday Times se kjo mënyrë për të kontrolluar shëndetin është kaq e thjeshtë dhe mund të bëhet edhe në shtëpi.

HEIGHT WAIST RATIO

1410127044019_wps_26_pile_on_the_pound_graph_j

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close