fbpx

Sëmundja ‘gjuha e kaltër’ po bën kërdi në Maqedoninë Lindore

Fermerët numërojnë humbjet. Zgjidhje për sëmundjen, e cila nuk është e rrezikshme për shëndetin e njeriut ndërsa është fatale për jetën e deleve, kërkohet nga institucionet përkatëse ministrisë dhe veterinarisë.

Fermerët deklarojnë se nëpër kope kanë mbi 20 dele të ngordhura the rreth 30 të sëmura që qëndrojnë mbyllur.

Për të parandaluar sëmundjen është mbyllur edhe tregu më i madh i kafshëve gati tre javë në këtë pjesë të Maqedonisë.

Lajme të ngjashme

Back to top button