fbpx

Ja si duket brendia e të dhënave të Facebook-ut (FOTO Galeri)

Buzë rrethit arktik në Luleo të Suedisë, gjendet qendra më e re e të dhënave të Facebook-ut.

Të punësuarit në Facebook thonë se ka shansa shumë të mëdha që Luleo deri më sot të jetë një ndër qendrat më efektive dhe të qëndrueshme në botë. E gjithë pajisja është mundësuar dhe ndihmuar nga ana e energjisë lokale e gjeneruar nga hidro-energjia.

Përveç energjisë së ujit, ata e shfrytëzojnë edhe ajrin e ftohtë nordik që t’i ftohin mijëra serverat në të cilat janë të gjitha fotografit, videot, komentet dhe pëlqimet. Ngrohja tjetër shfrytëzohet për t’u mbajtur ngrohtë zyrat.

Lajme të ngjashme

Back to top button