fbpx

Për të tretën herë radhazi, superhëna!

Sonte do keni mundësi të shikoni një ndër hënat më të mëdhaja të 20 viteve të fundit. Arsyeja e kësaj superhëne do jetë se sateliti i vetëm natyral i Tokës, do afrohet për 50.000km afër Tokës, e njohur në shkencë si “apogee.”

Philip Erikson, shkencëtar amerikan, thekson se sonte Hëna e Plotë do jetë 13- 14% më e madhe dhe 30% më ndriçuese  se zakonisht./Portalb

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close