fbpx

Nishani: Shqiptarët në Maqedoni dhe Serbi të kenë të drejtat që meritojnë

Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani është takuar me Komisioneren e Lartë të OSBE-së për Pakicat Kombëtare, Atrid Thors.

Zyra për mediat e presidencës ka theksuar se në Maqedoni duhet të respektohet në mënyrë rigoroze Marrëveshja e Ohrit, duke evidentuar se shqiptarët janë etni shtet-formuese në Maqedoni.

Nishani ka vlerësuar se edhe shqiptarët në Serbinë e Jugut duhet të kenë të drejtat e tyre dhe zona ku ata banojnë, Luginë e Preshevës duhet të ketë më tepër vëmendje nga qeveria e Beogradit. Kreu i shtetit shqiptar tha se është me rëndësi nënshkrimin për njohje reciproke të diplomave mes shtetit shqiptar dhe atij serb.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close