fbpx

Gjermania theu rekordin e eksporteve

Sanksionet ruse duket se nuk kanë ndikuar në ekonominë e gjermane, pasi sipas matjeve, vetëm gjatë muajit qershor Gjermania ka arritur rekordin e mallrave të eksportuar, me vlerë prej 101 miliardë dollarë, që, pak a shumë, i bie me 40 buxhete vjetore të Republikës së Maqedonisë.

Më së tepërmi Gjermania eksporton nga industria e mashinerisë, prodhimet kimike dhe farmaceutike si dhe metale të përpunuara.

Ndërsa vendet që importojnë më së tepërmi nga Gjermania janë Franca, Hollanda dhe Kina./ Fitim Dika, Portalb

Lajme të ngjashme

Back to top button