fbpx

Përmendorja e pestë rrugës për në destinacion, katër të tjerë u vendosën herët

Në rrugën e bllokuar nga policia që krijon përshtypjen se barten pjesë industrial ashtu siç ndodhë në shumë vende të Evropës, një rimorkio është duke mbartur përmendoren e Mihajllo Apostollovski e cila është përmendorja e 5 me radhë që do të vendoset sot në qendër të Shkupit si pjesë e përmendoreve të donuara.

aposrtolski-41-540x323

Ky itinerar shënon fillimin në qarkoren pranë hotel “Kontinental”, që mbikëqyret nga autorja e përmendores Valentina Stefanovska.

Në mëngjesin e sotën në Shkup janë vendosur katër përmendore të reja të heronjve maqedonas të cilat më parë kishin marrë lejen e Këshillit të Shkupit.

apostolski1-540x323

Në lokacionet përballë Sheshit Skëndërbeu dhe përmendores së Hasan Prishtinës në Shkup, përkatësisht përballë Gjykatave, Bibliotekës Kombëtare dhe Teatrit dhe Operës e Baletit janë vendosur përmendoret e Gjeneralit Mihajlo Apostolski, Pere Toshev, Gjorgji Sygarev, Nikola Petrov Rusinski dhe Andon Lazov Janev-Qoseto.

Lajme të ngjashme

Back to top button