fbpx

Fluturimet e rrezikshme në Irak

Administrata Federale e Aviacionit në SHBA ka kufizuar të gjithë avionët, që udhëtojnë mbi Irakun, dhe vendosën një standard, se fluturimi duhet të bëhet sipër 30,000 metrave. 

Kufizimi i AFA është lëshuar të enjten vonë, dhe vjen si një përgjigje e luftës mes forcave qeveritare dhe militantëve të ISIS. Njoftim i ri tha se ndalohen edhe fluturimet drejt Kurdistanit.

SHBA mbrojti gjithashtu idenë se avioni i “Malaysia Airlines” u qëllua në një lartësi më të vogël, se sa standardi i ri prej 30,000 metrash dhe prandaj fati i tij rezultoi i keq.

Tags

Lajme të ngjashme

Back to top button
Close