Sa mund të duroni pa marrëdhënie? Disa shenja që tregojnë se ju mungon

A është e mundshme që ta shpjegoni nevojën për marrëdhënie intime dhe sa kohë mund të duroni pa të? Ndonjëhere dhe për shkak të pikpamjeve të ndryshme të partnerëve, shpesh vjen deri tek zënkat për shkak të nevojave intime.

Kontakti intim para se gjithash pa asnjë dilemë është nevojë trupore-fizike, e cila është bazuar në argëtim dhe riprodhim. Mbijetesa është e bazuar për njerëzit të jetojnë në komunitet, grupe, tek të cilët krijohen marrëdhënie ndërmjet personave të caktuar, të shkurtër apo të gjatë sidoqoftë, ndërsa akti intim është njëra nga dallimet ndërmjat marëdhënieve.

Pra, si kërkon trupi? Lehtë mund të parashikohen shenjat e nevojës për të bërë dashuri sepse shpesh herë, të kujtojnë problemet me të cilat angazhohemi gjatë tërë ditës. Mënyra më e mirë për ta kuptuar është se si këto shenja largohen menjherë pas intimitetit.

Ja edhe ca shenja që tregojnë se ju nevojitet.

Ankth i tepruar, streset e shpeshta, kokëdhimbje, humbja e oreksit, ndjenja kontradiktore ne lidhje me një person të caktuar, fantazitë e shpeshta erotike. Pavarësisht nga reakcionet të cilat janë mungesë e aktit, të arsyeshme ose jo, në disa raste mund të vijë edhe deri në çregullime mendore ose fizike, për shembull, probleme me lëkurën, acarim, zemërim, bujë, dhe përfundimisht mund të dëmtojë njerëzit rreth jush, të afërmit, si emocionalisht ashtu edhe psiqikisht.

Njiheni me shenjat të cilat ju tregojnë se keni nevojë, kështu do ta keni më lehtë, njejtë edhe simptomat të cilat paraqiten kohë pas kohe. Kështu do të mund të parandaloni momentet e vështira. Sigurisht ka intervale kohore kur nuk do të keni mundësi, respektivisht faktorë të ndryshëm si, shtatzania, mosha, gjendja psiqike, menopauza etj.

Edhe apstenimi pa kontakt është individuale, mirpo supozohet se mund të zgjat deri në tre muaj mesatarisht, ka raste kur edhe një vit nuk paraqet ndonjë problem. Jepini vetes kohë për vetë – analizë, për të njohur nevojat tuaja dhe në kohë të veproni si të nevojshme.

VERZIONI DESKTOP