Femrat qe flenë më pak se gjashtë orë, potenciale për kancer në gji?

Femrat qe flenë më pak se gjashtë orë, potenciale për kancer në gji?

Femrat qe flenë më pak se gjashtë orë, potenciale për kancer në gji?

Shkak kryesor për paraqitjen e kancerit të gjirit tek femrat si duket është pamjaftueshmëria e gjumit.

Është ky paralajmërimi alarmant për gjithë ata gra të cilat flenë pak orë gjumë, dhe vjen nga studiuesit amerikan të Universitetit të medicinës Case Western Reserve në Ohio. 

Studimi është realizuar me 412 gra të prekura nga kanceri në gji. Analizat zbuluan se gratë që flenë 6 orë ose më pak gjatë natës kishin rezultate negative në testin DX duke rritur edhe mundësinë e prekjes nga kanceri i gjirit.

Doktorët hulumtues kanë sugjeruar se duhet fjetur 7-8 orë gjumë gjatë natës./Portalb

VERZIONI DESKTOP