Zvogëlohet ndjeshëm popullsia e pinguinëve mbretër

Shkencëtarët kanë bërë të ditur se në 30 vitet e fundit është zvogëluar në masë të madhe popullsia e pinguinëve mbretër, transmeton Anadolu Agency (AA).

Sipas një studimi të publikuar në revistën “Antarctic Science”, popullsia e kolonisë më të madhe të pinguinëve mbretër që jetojnë në ishullin francez Cochons në jug të Oqeanit Indian, është zvogëluar për 88 për qind nga vitet e 80-ta.

Gjatë vrojtimeve nga ajri dhe përmes satelitëve në ishull në periudhën mes viteve 2015-2017, është vërejtur prania e 60 mijë çifteve të pinguinëve, ndërkohë që nga vrojtimet e ngjashme në vitet e 80-ta ishin rastisur rreth 500 mijë çifte pinguinësh.

Studiuesit kanë thënë se janë të panjohura shkaqet që kanë çuar në rënien e madhe të popullsisë.

Pinguini mbret, i cili është lloji më trupmadh pas pinguinit perandor, jeton në ishujt me temperatura më të moderuara në veri të Antarktidës.

Studimet e bërë në lidhje me llojet e shpezëve në rajon kanë treguar se popullata e shpezëve është zvogëluar si pasojë e ndryshimeve klimatike.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

*

VERZIONI DESKTOP