I gatshëm për gjysmë ore: Reçeli pa sheqer dhe pa zierje

Në internet ekziston një grumbull këshillash të dobishme. Mirëpo vetëm një do t’ju ngazëllejë, sepse është sezoni i pemëve të ndryshme nga të cilat mund të përgatisni reçele dhe marmelata pemësh.

Nevojiten:

– 1 filxhan pemë të freskëta, zakonisht boronica, mjedra, manaferra, dredhëza mali, madje edhe pjeshka, kumbulla apo kajsi

– rreth 4 lugë fara chia. Sa më shumë që të shtoni, reçeli do të jetë më i dendur. Filloni me katër, dhe kur të përfundoni vendosni në frigorifer rreth gjysmë ore. Nëse do të dëshironi reçel më të hollë, shtoni edhe më shumë pemë, nëse dëshironi të dendur shtoni fara chia.

– 1 lugë shurup panje të bardhë,

– 2 lugë të vogla lëng limoni, pak kripë.

Përgatitja:

 Përzieni të gjithë përbërësit, vendosni në frigorifer së paku gjysmë ore apo derisa të bëhen të fortë dhe reçeli juaj do të jetë i gatshëm, transmeton Telegrafi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

*

VERZIONI DESKTOP