Kek i kripur, me patate dhe domate, ja si ta bëni

Përbërësit

  • 1 qepë  të  prerë  në copa shumë të vogla
  • 2 thelpinj të shtypur mirë
  • 1 lugë gjelle rozmarinë e tharë
  • 450g kungull i njomë i grirë në rende, 2 filxhan afërsisht
  • 250g patate e ëmbël e grirë në rende rreth 1 filxhan
  • 1 filxhan (150g) bajame të bluara si miell
  • 1 lugë pluhur pjekje
  • kripë deti ose himalaja dhe piper i zi
  • 5 vezë të rrahur lehtë
  • 1/4 filxhan djath kaçkavall
  • domate te vogla (pomodorini)Përbërësit shtesë në vend të një nga perimeve me sipër
    1 ½ flxh bizele
    2 lugë pesto
    1 flxh spinaq me fletë të vogël

Ngrohim furrën në 200 ° C,  në një tepsi 20cm x 30cm vëmë një letër pjekje dhe e lyejmë me pak vaj ulliri.
Marrim kungullin dhe pataten e ëmbël shtojmë bajamet erëzat dhe kripën,  i përziejmë mirë,  shtojmë pluhurin pjekës,  djathin dhe vezët  në fund. Ashtu si te keku i kripur,  sipër  vendosim domatet e vogla si qershi.

E pjekim për 40-50 minuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

*

VERZIONI DESKTOP