Recetë gatimi: Kek me arra dhe sherbet

Përbërësit

  • 6vezë
  • 1,5 filxhanë çaji arra
  • 1,5 filxhanë galete
  • 1,5 filxhanë sheqer
  • Një zarf vanilje
  • 1 lugë kafeje kanellë
  • 200gr gjalpë
  • 1filxhan miell farina
  • 1 zarf pluhur pjekje

Përgatitja

  1. Rrahim vezët me sheqerin, me pas gjalpin dhe përbërësit e tjerë, një nga një.
  2. E pjekim në 180 gradë për 40 minuta

Për sherbetin

  1. Përgatisim sherbet me 2 gota ujë dhe 1 gotë sheqer, lëkurën e 1 limoni të tërë, 1 shkop kanelle dhe 3-4 karafila. Të ziejnë për 7-8min pasi merr valë.
  2. Gjysmën e limonit e shtrydhni brenda shurupit në fund.
  3. Keku të jetë i ftohtë ndërsa sherbeti të hidhet i nxehtë.\

Burimi: Shendeti.al

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button