Recetë gatimi: Kek me arra dhe sherbet

Përbërësit

  • 6vezë
  • 1,5 filxhanë çaji arra
  • 1,5 filxhanë galete
  • 1,5 filxhanë sheqer
  • Një zarf vanilje
  • 1 lugë kafeje kanellë
  • 200gr gjalpë
  • 1filxhan miell farina
  • 1 zarf pluhur pjekje

Përgatitja

  1. Rrahim vezët me sheqerin, me pas gjalpin dhe përbërësit e tjerë, një nga një.
  2. E pjekim në 180 gradë për 40 minuta

Për sherbetin

  1. Përgatisim sherbet me 2 gota ujë dhe 1 gotë sheqer, lëkurën e 1 limoni të tërë, 1 shkop kanelle dhe 3-4 karafila. Të ziejnë për 7-8min pasi merr valë.
  2. Gjysmën e limonit e shtrydhni brenda shurupit në fund.
  3. Keku të jetë i ftohtë ndërsa sherbeti të hidhet i nxehtë.\

Burimi: Shendeti.al

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

*

VERZIONI DESKTOP