Speca të mbushur, ja receta

 Përbërësit:

2 -3 domatetë mesme të kuqe
5 speca 
1 thelbë hudhër
1 qepë e vogel
500 gr mishi bluar
1 oriz
melmesa si vegetë, piper i kuq, piper i zi, rigon, borzilok etj
Pak kripë
50 ml vaj

 Hapat:

Qepën dhe hudhrën i grijme imet dhe i qesim në tigan.

Shtojmë vajin dhe i fergojmë derisa të zbutet qepa.

Shtojme domatet e kuqe të qëruara dhe të grira imët.

I ziejmë derisa të bëhen domatet në forme salceje.

Në këtë masë shtojmë mishin e bluar, melmesat dhe orizin.

Perzijmë dhe fergojmeë derisa mishi të ndrrojë ngjyren.

Sepcat i pastrojme, largojmë farat dhe i prejmë pergjysem për së gjati.

Mbushim specat me mishin e ferguar,dhe radhisim ne tepsi te lyer me pak vaj.

Persiper qesim kackavall te grire ne rende dhe domate te vogla per dekor.

Pjekim ne furre per 180 grade per 40 min uta.

Qe tava me specat e mbushur te behet me e bute e mbulojme me alufolie dhe 10 minuta para se te perfundoj,largojme alufolien,ne kete menyre mishi zihet me shpjete dhe mbetet i bute.

Burimi: Kuzhinashqiptare.com

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button