Sallatë me karrota e konzervuar

Përbërësit:

1.5 kg karrota
250 gr hudhër
100 gr spec djeges
250 ml vaj
250 ml uthull
magdanoz
kripë
piperi zi

Hapat:

Hudhrën e qërojme dhe grijme imet, karrotën e qërojme dhe grijme në rende.

Specat i pastrojem dhe grijmë imet.

Në nje enë te thelle qesim vajin, karrotat, hudhren, specat, dhe fergojem derisa te zbuten karrotat.

Shtojme uthullen dhe dhe vazhdojme me zierjen derisa te avullohet uthulla.

Shtojme magdanozin e grire imet, kripen, piperin e zi dhe perzijme mire.

Masen me karrotat ashtu te nxehte e qesim neper kavanoze te nxehte te sterilizuar.

Mbyllim mire kavanozet dhe qesim ne enen me uje deri ne gjysme te kavanozit dhe vlojme ujin per 10 minuta nga momenti i vlimit.

Kjo sallate eshte e qenrueshme per nje kohe te gjate ose mund te konsumohet te nesermen.

Burimi: Kuzhinashqiptare.com.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button