Sallatë me karrota e konzervuar
Përbërësit:
1.5 kg karrota | |
250 gr hudhër | |
100 gr spec djeges | |
250 ml vaj | |
250 ml uthull | |
magdanoz | |
kripë | |
piperi zi |
Hapat:
Hudhrën e qërojme dhe grijme imet, karrotën e qërojme dhe grijme në rende.
Specat i pastrojem dhe grijmë imet.
Në nje enë te thelle qesim vajin, karrotat, hudhren, specat, dhe fergojem derisa te zbuten karrotat.
Shtojme uthullen dhe dhe vazhdojme me zierjen derisa te avullohet uthulla.
Shtojme magdanozin e grire imet, kripen, piperin e zi dhe perzijme mire.
Masen me karrotat ashtu te nxehte e qesim neper kavanoze te nxehte te sterilizuar.
Mbyllim mire kavanozet dhe qesim ne enen me uje deri ne gjysme te kavanozit dhe vlojme ujin per 10 minuta nga momenti i vlimit.
Kjo sallate eshte e qenrueshme per nje kohe te gjate ose mund te konsumohet te nesermen.
Burimi: Kuzhinashqiptare.com.