Lakër e grirë turshi

Përbërësit:

5 kg laker
4-5 speca speca djeges ose padjeges
4-5 karrota
SHELLIRA:
3 l ujë
700 ml uthull
150 gr kripë
150 gr sheqer

Hapat:

Grijme imet lakren karrotat dhe specat

Te gjitha i perziejm mire ne nje ene te madhe

Perzijme vecmas ujin,kripen,sheqerin dhe uthullen

Ne enen me lakren e grire shtojme shelliren,perziejm dhe leme per 2-3 ore

Me pas lakrat e grira i veme neper kavanoze,pastaj mbushim me shelliren e mbetur ne ene

Mbyllim mire hermetikisht dhe leme ne vend te fresket.

Burimi: Kuzhinashqiptare.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

VERZIONI DESKTOP