Pogaçe me djathë

Përbërësit:

1 gotë qumësht
1 gotë ujëtë vakët
gjysmë gote vaj vegjetal
1 vezë
1 maje
1 lugë kripë
2 lugë sheqer
miell
NË BRENDËSI
200 gr djathë
1 tubë majdanoz

Hapat:

Ujin e vakët dhe qumështin e derdhni në një enë dhe e përzieni.

Të gjithë përbërësit ia shtoni me rend, brumin e lëni në pritje rreth 30 minuta.

Do ta përfitoni një brumë të butë, pas pritjës e ngjeshëni brumin dhe prap e lëni në pritje.

Brumin e ardhur e ndani në copa të vogla, në midis e shtypëni dhe ia vendosni djathin dhe majdanozin, pogaçën e mbyllni.

Pogaçet e formuar i lyeni me të kuqët e vezës dhe i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius.

Burimi: Kuzhinashqiptare.com.

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button