Pogaçe me djathë
Përbërësit:
1 gotë qumësht | |
1 gotë ujëtë vakët | |
gjysmë gote vaj vegjetal | |
1 vezë | |
1 maje | |
1 lugë kripë | |
2 lugë sheqer | |
miell | |
NË BRENDËSI
|
|
200 gr djathë | |
1 tubë majdanoz |
Hapat:
Ujin e vakët dhe qumështin e derdhni në një enë dhe e përzieni.
Të gjithë përbërësit ia shtoni me rend, brumin e lëni në pritje rreth 30 minuta.
Do ta përfitoni një brumë të butë, pas pritjës e ngjeshëni brumin dhe prap e lëni në pritje.
Brumin e ardhur e ndani në copa të vogla, në midis e shtypëni dhe ia vendosni djathin dhe majdanozin, pogaçën e mbyllni.
Pogaçet e formuar i lyeni me të kuqët e vezës dhe i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius.
Burimi: Kuzhinashqiptare.com.