Pogaçe me djathë

Përbërësit:

1 gotë qumësht
1 gotë ujëtë vakët
gjysmë gote vaj vegjetal
1 vezë
1 maje
1 lugë kripë
2 lugë sheqer
miell
NË BRENDËSI
200 gr djathë
1 tubë majdanoz

Hapat:

Ujin e vakët dhe qumështin e derdhni në një enë dhe e përzieni.

Të gjithë përbërësit ia shtoni me rend, brumin e lëni në pritje rreth 30 minuta.

Do ta përfitoni një brumë të butë, pas pritjës e ngjeshëni brumin dhe prap e lëni në pritje.

Brumin e ardhur e ndani në copa të vogla, në midis e shtypëni dhe ia vendosni djathin dhe majdanozin, pogaçën e mbyllni.

Pogaçet e formuar i lyeni me të kuqët e vezës dhe i vëni në furrë për pjekje në temperaturë 200 gradë celsius.

Burimi: Kuzhinashqiptare.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

VERZIONI DESKTOP