Byrek lahmaxhuni

Përbërësit:

3 petë
PËR SOS
1 vezë
1 gotë të çajit qumësht
3 lugë të gjellës jogurt
gjysmë gotë të çajit vaj
kripë
NË BRENDËSI
300 gr mish
2 qepë
2 speca
1 lugë të gjellës salcë
qimnon
biber i kuq
kripë
majdanoz
gjysme gote të çajit vaj

 Hapat:

1

Në tepsi e shtrimë letrën e pjekjës, fillojmë ta përgatisim sosin.

2

Petët i lyejmë me sos, përbërësit e brendshëm i përziejmë në një enë.

3

Një petë e shtrimë në tepsi dhe përmbi ia vendosim përzierjën e mishit dhe e mbyllim me dy petë.

4

Tepsinë e vëmë në furrë për pjekje rreth 10 minuta, pas pjekjës petët i bëmë role dhe ia japim formën byrek lahmuxhunave.

5

Ju bëftë mirë!

Burimi:  Kuzhinashqiptare.com

Lajme të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button