Gurabije me arra

Përbërësit

  • Gjalpë
  • 3 vezë
  • 1,5 gota sheqer
  • 1 filxhan kos
  • 1 filxhan vaj
  • 1 limon
  • 1 lugë gjelle sodë buke
  • 1 vanilje
  • miell

Përgatitja:

Përveç miellit dhe pluhurit pjekjës, të gjithë përbërësit e tjerë hidhini në një enë dhe përzieini.

Dalë nga dalë shtoini përbërjes pluhur pjekjës, dhe do përfitoni një brumë të butë.

Nga brumi shkëpusni disa copa të vogla, jepini formën e rrumbullakët, dhe lyeini me të kuqet e vezës dhe hidhini sipër disa copa arrash.

Gurabijet vendosini në letrën e pjekjes dhe më pas vendosini për pjekje në temperaturë 180 gradë celsius.

Ju bëftë mirë!/kuzhinashqiptare.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

VERZIONI DESKTOP