Pite me mollë

Përbërësit:

  • 500 gr petë të gatshme për pite
  • 6 mollë
  • 200 gr gjalpë i shkrirë
  • 100 gr arra të bluara
  • 4 lugë sheqer
  • 4 lugë (thërrime buke)
  • 1 lugë kanellë
  • rrush të tharë

Për sherbetin:

  • 700 gr sheqer
  • 1 l ujë
  • ½ limon

Përgatitja:

Mollët i qerojmë dhe i grijmë në rende.

Hedhim mollët në tigan(pa vaj) dhe i zbusim për 3-4 minuta.

Shtojmë shqerin dhe kanellën.

Përzijmë, dhe më pas i shtojmë dhe arrat e bluara dhe rrushin e tharë.

Petët i shtrojm në tavolinë 3 ose 4 dhe secilën e lagim me gjalp të shkrirë duke përshkuar tërë sipërfaqen me brushe kështu nuk merr shumë yndyrë.

Më pas hedhim rrushin e thatë dhe arrat në petë dhe i mbështjellim në formë roleje.

Rolet e përgatitura i vendosim në tepsi dhe i presim si në foto.

E pjekim në temperaturë 200 gradë për 15 minuta pastaj e ulim në 150 gradë edhe për 15 minuta të tjera.

Ndërkohë që është duke u pjekur, përgatisim sherbetin dhe pasi të dal nga pjekja e hedhim.

E servojmë sipas dëshirës/ Marrë nga Kushina Shqiptare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

Të nderuar komentues! Duke mos dashur të cenojmë opinionet tuaja, lutemi që ato të mos përmbajnë gjuhë të urrejtjes, fyerje dhe ofendime personale dhe të jenë në lidhje me shkrimin, apo temën për të cilën komentohet. Në të kundërtën, nuk do të publikohen. Ju falenderojmë që na ndiqni dhe ju ftojmë të vazhdoni të jeni pjesë e Portalb.mk

VERZIONI MOBIL