NASA krijon kirurgun robot që do të punojë në hapësirë

NASA krijon kirurgun robot që do të punojë në hapësirë

NASA krijon kirurgun robot që do të punojë në hapësirë

Robonauti 2 u krijua dhe u ndërtua në “Qendrën Hapësinore Johnson në NASA”, në Hjuston të Teksasit.

Ai ka tiparet e kirurgut perfekt të hapësirës. Humanoidi është dërguar tashmë në Stacionin Hapësinor Ndërkombëtar, ndërkohë që problemi i vetëm i momentit janë aftësitë e tij motorike deri diku rudimentare. 

Në fakt, ai nuk mund të ecë në gravitet zero, mirëpo NASA ka shpresa të mëdha për të rekrutuarin e ri dhe teknikat e zhvilluara nga një ekip në tokë, tregojnë se makineria mund të kryejë operacione për të shpërtuar jetë. 

Plani i krijuesve është ta përdorin Robonautin si një mjek të telemjekësisë në zonat e largëta. Robonauti nuk është i vetëm, pasi janë edhe katër versione të tjera androide që po zhvillohen./ Shekulli

VERZIONI DESKTOP