Nëse je shtatzënë, këto ushqime nuk duhet t’i hash
Kujdes me ushqimet e mëposhtme:
Zakonisht, në shtatzëni femrat hanë çdo lloj ushqimi, këshilluar edhe nga mjeku. Pasi bien shtatzënë, të gjitha gratë duken të fitojnë një liri të tejskajshme, e cila I bën të hanë çdo gjë që gjejnë përpara, por ka edhe disa ushqime që janë të dëmshme, sepse japing anomali të ndryshme të fetuesit. Shëndeti i bebes kalon nëpërmjet shëndetit të nënës, ndaj janë disa ushqime që ndikojnë pozitivisht në zhvillimin e fetusit, ashtu siç ka të tjera që ndikojnë negativisht te fëmija.
Rregulli bazë për një ushqim të shëndetshëm në shtatzëni është ndjekja e një diete të ekuilibruar, duke shmangur disa ushqime që cilësohen të dëmshme.
Ushqimet e gjalla dhe të papjekura (përmbajnë baktere të rrezikshme për shëndetin e fetusit).
Mishi i papjekur mirë,
Peshku i tymosur,
Disa lloje djathrash,
Veza e gjallë,
Majoneza,
Alkooli
Kafja,
Sheqeri industrial
Ushqimet me ngjyrues
Peshku më i rekomanduar në shtatzëni është merluci, pasi një pjesë e mirë e peshqve të tjerë përmbajnë mërkur, i cili ndikon negativisht për zhvillimin e trurit të fëmijës.